Dia Mundial de les Persones Refugiades: Hospitalitat sí, Hospitalitat siempre.

(Text publicat originalment a Papers núm. 262, abril 2022, de Cristianisme i Justícia. Autors: Mª Carmen de la Fuente, coordinadora de SJM, i Santi Torres, president del patronat de Migra Studium).

Més de 100 milions de persones al món s’han vist forçades a abandonar les seves llars per diverses causes: guerres, conflictes, violència, canvi climàtic, escassetat de recursos, empobriment… Al Dia Mundial de les Persones Refugiades, 20 de juny, fem una crida a l’hospitalitat com a forma d’actuar davant d’aquesta realitat.

Hi ha coses que no estan al nostre abast i menys ara, però sí que és al nostre abast escoltar i estar molt atents a la realitat que ens va arribant. I aquesta realitat ens demana situar-nos al costat de les persones, acostar-nos als qui pateixen i fer-ho amb urgència, desplegant l’ajuda que sigui necessària per a qui ha d’abandonar casa sense saber si hi podrà tornar. Però no només això: hem d’anar més enllà, com va fer el bon samarità que, després de guarir les ferides de la persona necessitada que es va trobar pel camí, se’n va fer càrrec (Lc 10, 25-37). Nosaltres també hem de trobar la manera d’oferir hospitalitat… sempre.

TEXT COMPLET AQUÍ (web Cristianisme i Justícia)