Jornada Mundial de l’Migrant i Refugiat 2021. «Cap a un ‘Nosaltres’ cada vegada més gran.

El proper diumenge 26 de setembre se celebra, com cada any, la Jornada Mundial del Migrant i Refugiat, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre els desafiaments constants que pateixen els migrants i refugiats al món, persones en situació de vulnerabilitat que busquen una vida digna en altres llocs.

És important no oblidar l’abast tan catastròfic que ha tingut la pandèmia en tots els racons de món, amb un major impacte en les persones més vulnerables de la societat, els drets humans de les quals han quedat a un costat. Per això, el Papa Francesc explica que “si coneixem la seva història, podrem comprendre’ls” i, d’aquesta manera, lluitar i vetllar pels drets de cada persona, entenent que milers de vides que es veuen obligades a deixar-ho tot enrere no han de quedar desemparades.

La (JMMR) Jornada Mundial de l’Migrant i Refugiat advoca per una conscienciació social que deixi a un costat, citant el Sant Pare, “la nostra por dels altres, dels desconeguts, dels marginats, dels forasters que truquen a la nostra porta a la recerca de protecció, seguretat i un futur millor “, enaltint la nostra humanitat, sense diferenciar una vida per la seva condició social o humana.

Persones sense igualtat d’oportunitats, destinades a fugir de les seves llars, famílies senceres marginades buscant un lloc on sentir-se segures. És una realitat innegable que cal combatre i, per això, la JMMR dóna suport i intercedeix pels seus drets de manera que puguem construir un “Nosaltres” universal en una societat que entengui que totes les vides són valuoses.

Per a més informació sobre la JMMR, accedeix aquí.

.