Publiquem l’informe Lumen V ‘Canal d’Atenció Virtual: aprenentatges i reptes de futur’

Continuant amb la sèrie d’estudis LUMEN, que pretenen donar a conèixer l’actualitat migratòria, surt a la llum el cinquè informe ‘Canal d’Atenció Virtual: aprenentatges i reptes de futur’. Amb motiu del primer aniversari de la declaració de l’Estat d’Alarma a Espanya, aquest lliurament centra la mirada en la resposta articulada que des del Servei Jesuïta a Migrants es va dur a terme en un moment de crisi tan complexa per a tothom.

A través d’aquest canal – servei nou i creatiu sorgit arran del primer confinament – el Servei Jesuïta a Migrants ha intentat replicar les seves atencions habituals, ajustant-se a un context completament diferent i oferint respostes en moments de molts dubtes. A més, el canal va permetre conèixer amb deteniment els problemes i preocupacions a les quals s’han enfrontat les persones en cada etapa de l’atípic 2020:

¿Què passa amb la meva cita amb Estrangeria? ¿Si els meus documents caduquen durant l’estat d’alarma, tindran validesa? ¿Podria l’Administració respondre durant l’alarma i requerir nova documentació? ¿Puc arribar a un acord amb el propietari del pis per postergar el pagament del lloguer per la meva nova situació? ¿Puc tornar a Espanya si m’he quedat atrapat fora? ¿I si estava de turisme a Espanya i m’han cancel·lat tots els vols al meu país?

Reflexionant sobre el seu funcionament, els aprenentatges extrets i els reptes que queden a l’horitzó, amb aquest informe volem agrair a tota la ciutadania l’esforç conjunt i la solidaritat mostrada en un moment tan complicat, que ens impulsa a seguir treballant d’una manera nova per estar a prop de les persones migrants a Espanya.

DESCARREGA’T EL DOCUMENT COMPLET AQUÍ